Článek
Postup
01.
Bílky s cukrem dejte do ohnivzdorné skleněné nebo kovové mísy, tu vložte nad hrnec s vodou a přiveďte k varu. Elektrickým šlehačem je pak během zahřívání vyšlehejte do pevného lesklého sněhu.
02.
Dobře zralé jahody pokrájejte na kousky nebo rozmixujte, přidejte ke sněhu a došlehejte dotuha.
03.
Sundejte z vodní lázně a nechte vychladnout.
04.
Pěnu pak rozdělte do skleniček pomocí lžíce nebo zdobicího sáčku, obložte jahodami a ihned podávejte.
Tip: Dezert je určen k okamžité spotřebě. Tepelné zpracování bílků není samozřejmě při kontrolovaném původu vajec nutné, takže dezert klidně připravte bez vodní lázně jako u malinové pěny.
Co z jahod nejraději chystáte vy? Drobenkový koláč, jogurtovou bábovku nebo snad smetanový dort?