Článek
Postup
01.
Do mixéru vložte čokoládové sušenky a rozmixujte je na padrť. Smíchejte s mandlemi, kakaem a cukrem.
02.
Ve vodní lázni rozehřejte máslo spolu s čokoládou. Přidejte lžíci rumu, nechte 3 minuty mimo lázeň zchladnout a poté vše nalijte k rozmixované sušenkové směsi.
03.
Dobře promíchejte, měla by vzniknout lepivá hmota, která drží při sobě. Pokud tomu tak není, přidejte ještě rozpuštěné máslo.
04.
Hmotu po kouskách vmačkejte do koláčové formy a nechte v lednici zchladnout (nebo krátce v mrazáku).
05.
Pak se vrhněte na čokoládovou náplň. Opět ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem, tentokrát do ní ale přilijte i smetanu.
06.
Horkou směs odstavte z ohně a ručním šlehačem do ní postupně zašlehávejte žloutky. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu, vmíchejte hotovou šlehačku a promíchejte.
07.
Připravený nepečený korpus vyklopte z formy a prohlubeň zaplňte čokoládovým krémem a ozdobte brusinkami. Dejte do lednice ztuhnout a pak podávejte. Uvidíte, nikdo neodolá!
Baví vás nepečení? Pak se koukněte na náš souboj receptů nepečených dortů.