Článek
Postup
01.
Sušenky (zvolit můžete i jiné než uvedené, třeba máslové) nadrťte v sekáčku na prach a smíchejte s rozpuštěným máslem. Hmotu udusejte na dno dortové formy a uložte do lednice.
02.
Poté si připravte krém – tělo dortu. Sýr metlou prošlehejte se lžící moučkového cukru, zbylé dvě lžíce moučkového cukru a vanilku vyšlehejte se smetanou. Do tuhé šlehačky opatrně vmíchejte oslazený sýr a nakonec i nahrubo pokrájenou tabulku oříškové čokolády a nasekané oříšky. Krém naneste do formy na vychlazený dortový základ, povrch zarovnejte a uložte aspoň na dvě hodiny, nejlépe přes noc, do lednice.
03.
Lískooříškovou pomazánku na mírném plameni rozehřejte, použít můžete i mikrovlnku nastavenou na nízký stupeň. Pozor, ať ji nespálíte! Jakmile povolí, rozetřete ji po celé ploše dortu a posypte nahrubo nasekanými oříšky. Dejte ještě na chvíli zchladit do lednice, aby poleva ztuhla, a můžete podávat.
Tip: Dort můžete ozdobit i čokoládovými bonbony s oříšky.
V jakém dezertu máte rádi oříšky a čokoládu vy? Jestli vyznáváte jednoduchost, vyzkoušejte lískooříškový dezert jen ze dvou ingrediencí.