Článek
Postup
01.
Klíčem k úspěchu (rozumějte zatuhnutí náplně) je připravit koláč den předem. Dno formy s odnímatelnými okraji vyložte pečicím papírem. Já použila malou, 20 cm, pro klasickou formu kolem 26 cm množství surovin rovnou zdvojnásobte.
02.
Čerstvé nebo mrazené borůvky smíchejte s cukrem a škrobem a 5 až 10 minut za stálého míchání zprudka povařte. Vmíchejte citronovou šťávu a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
03.
Sušenky rozmixujte, zalijte rozpuštěným máslem, lžící nebo rukou upěchujte na dně formy a dejte do lednice, než si připravíte zbytek.
04.
Bílou čokoládu nalámejte na dílky a na plotně nebo v mikrovlnné troubě ji rozpusťte. Nechte trochu vychladnout. Žervé prošlehejte s vanilkou (ručně nebo v mixéru) a za stálého míchání přidejte čokoládu. Zapracujte i borůvky, nalijte na sušenkový základ a nechte do druhého dne v lednici zatuhnout.
05.
Nožem ohřátým horkou vodou obtáhněte okraje a koláč uvolněte z formy. Nejlépe se krájí také trochu nahřátým nožem.
Nepečený cheesecake může mít různé podoby, nás baví i malinové minicheesecaky jako muffiny.