Článek
Postup
01.
Sušenky rozmixujte nebo válečkem nadrťte najemno, smíchejte s rozpuštěným máslem a natlačte na dno pekáčku vyloženého pečicím papírem. Dejte chladit do lednice.
02.
Mezitím si připravte náplň: želatinu nechte nabobtnat v 5 lžících studené vody, smetanu ušlehejte a tvaroh smíchejte se 130 g cukru, vanilkovým extraktem a lžící citronové šťávy. Maliny zahřejte se zbylými 50 g cukru, přidejte lžičku citronové šťávy a rozmixujte.
03.
Želatinu zahřejte do rozpuštění, čtvrtinu jí vmíchejte k malinám a zbytek do tvarohu. Do toho vmíchejte ušlehanou smetanu a nalejte ho na připravený korpus, na tvaroh nepravidelně navrstvěte maliny a obrácenou lžící vytvořte mramorování. Nechte v lednici zatuhnout alespoň 4 hodiny a poté krájejte na trojúhelníčky.
Vyzkoušejte i koláč plný tvarohu a čokolády, je také dvoubarevný.