Hlavní obsah
2,9
(119)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Lehoučké tvarohovo-malinové řezy: když je rozkrojíte, vypadají úchvatně! Pusťte se s námi do víkendového pečení, a pak už jen sklízejte obdivné vzdechy!

30 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáček 20 × 20 cm
  • 200 g kakaových sušenek
  • 80 g másla
  • 6 plátků želatiny
  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 180 g cukru krupice
  • vanilkový extrakt
  • citronová šťáva
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 g malin
Článek

Postup

01.

Sušenky rozmixujte nebo válečkem nadrťte najemno, smíchejte s rozpuštěným máslem a natlačte na dno pekáčku vyloženého pečicím papírem. Dejte chladit do lednice.

02.

Mezitím si připravte náplň: želatinu nechte nabobtnat v 5 lžících studené vody, smetanu ušlehejte a tvaroh smíchejte se 130 g cukru, vanilkovým extraktem a lžící citronové šťávy. Maliny zahřejte se zbylými 50 g cukru, přidejte lžičku citronové šťávy a rozmixujte.

03.

Želatinu zahřejte do rozpuštění, čtvrtinu jí vmíchejte k malinám a zbytek do tvarohu. Do toho vmíchejte ušlehanou smetanu a nalejte ho na připravený korpus, na tvaroh nepravidelně navrstvěte maliny a obrácenou lžící vytvořte mramorování. Nechte v lednici zatuhnout alespoň 4 hodiny a poté krájejte na trojúhelníčky.

Vyzkoušejte i koláč plný tvarohu a čokolády, je také dvoubarevný.

Související témata:

Načítám