Hlavní obsah
3,1
(72)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Kombinace máslového sušenkového korpusu a svěží ricottové náplně je neodolatelná. Rozdáváte rádi drobné radosti? Tak potěšte chuťové pohárky svých nejbližších. S rybízovými tartaletkami máte úspěch rozhodně zaručen.

1 hod.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 formiček
Korpus
  • 150 g dětských piškotů
  • 130 g máslových sušenek
  • 4 lžíce mléka
  • 120 g másla
Náplň
  • 400 g ricotty
  • 380 g zakysané smetany
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 lžičky máku
Na ozdobu
  • 8 větviček červeného rybízu
Na vymazání
  • 1 hrudka másla
Článek

Postup

01.

Piškoty a sušenky rozmixujte dohladka. Přidejte mléko a kousky změklého másla. Vše důkladně propracujte na pevnou hmotu. Osm formiček o průměru 8 cm s odnímatelným dnem vymažte lehce máslem.

02.

Sušenkovou hmotu rozdělte na osm stejných dílků a každý natlačte na dno i po okrajích formičky. Připravené korpusy dejte vychladit alespoň na 30 minut do lednice (nebo na asi 15 minut do mrazáku).

03.

Ricottu smíchejte se zakysanou smetanou, moučkovým cukrem, citronovou kůrou a mletým mákem. Vychlazené korpusy opatrně vyjměte z formiček a rozdělte do nich připravenou náplň.

04.

Tartaletky ozdobte větvičkou červeného rybízu (nebo jiným oblíbeným ovocem) a podávejte vychlazené.

Vyzkoušejte také nepečené jahodové řezy s tvarohem a smetanou! 

Související témata:

Načítám