Článek
Postup
01.
Piškoty a sušenky rozmixujte dohladka. Přidejte mléko a kousky změklého másla. Vše důkladně propracujte na pevnou hmotu. Osm formiček o průměru 8 cm s odnímatelným dnem vymažte lehce máslem.
02.
Sušenkovou hmotu rozdělte na osm stejných dílků a každý natlačte na dno i po okrajích formičky. Připravené korpusy dejte vychladit alespoň na 30 minut do lednice (nebo na asi 15 minut do mrazáku).
K VÝROBĚ PARÁDNÍHO DEZERTU TROUBU NEPOTŘEBUJETE
03.
Ricottu smíchejte se zakysanou smetanou, moučkovým cukrem, citronovou kůrou a mletým mákem. Vychlazené korpusy opatrně vyjměte z formiček a rozdělte do nich připravenou náplň.
04.
Tartaletky ozdobte větvičkou červeného rybízu (nebo jiným oblíbeným ovocem) a podávejte vychlazené.
Vyzkoušejte také nepečené jahodové řezy s tvarohem a smetanou!