Článek
Postup
01.
Plech vyložte zmuchlaným a znovu rozloženým pečicím papírem a celé dno poklaďte plochými obdélníkovými kakaovými sušenkami bez náplně.
02.
Ovoce (použila jsem lesní směs, ale hodí se jakékoli výraznější čerstvé či mrazené ovoce, které máte po ruce: borůvky, maliny, ostružiny...) s cukrem povařte několik minut doměkka. Tyčovým mixérem nebo vidličkou rozmačkejte, vraťte na plotnu a ještě chvíli vařte, aby byla směs opravdu hustá.
03.
Kvalitní pudingový sáček uvařte s cukrem a mlékem (dejte ho méně než na klasický puding, aby řezy dobře zatuhly – zhruba tři hrníčky) podle návodu na obalu a vmíchejte vaječný koňak nebo rum.
04.
Ještě horký puding nalijte na sušenky, pocákejte ovocným rozvarem a lžičkou zlehka promíchejte, aby vzniklo mramorování. Nechte zatuhnout a poté krájejte na řezy. Moučník uchovávejte v lednici.
Co je podle vás ten nejjednodušší (a přitom nejoblíbenější) nepečený dezert? Zkuste bleskové tiramisu nebo čokoládovou pěnu jen ze dvou surovin.