Článek
Postup
01.
Koláčovou formu nebo pekáček 20 x 20 cm vyložte zmuchlaným a znovu rozloženým pečicím papírem. Díky zmuchlání se dobře dostane do všech záhybů formy.
02.
Kondenzované mléko v mikrovlnce nebo na plotně zahřejte, vmíchejte kokos a směs navlhčenýma rukama pořádně natlačte na dno formy. Dejte na chvíli do mrazáku.
03.
Svou oblíbenou hořkou nebo mléčnou čokoládu rozehřejte (v mikrovlnné troubě ji vždy po 30 vteřinách promíchejte, jinak použijte vodní lázeň), přimíchejte lžíci kokosového tuku nebo rostlinného oleje a rozetřete na kokosový korpus.
04.
Nechte v chladu zatuhnout, a poté krájejte nožem namočeným v horké vodě na kousky.
Máte slabost pro čokoládové tyčinky? Známe recept na domácí bounty, mléčné řezy i milky way!