Článek
Postup
01.
Připravte si všechny suroviny.
02.
Sušenky rozmixujte, přilijte k nim rozpuštěné máslo a směs rukama pořádně natlačte na dno pekáčku nebo koláčové formy vystlané zmuchlaným pečicím papírem. Dejte do lednice.
03.
Teď si připravte první vrstvu náplně: želatinu zalijte troškou studené vody tak, aby byla víceméně ponořená, a nechte 10 minut nabobtnat. Poté zahřejte, aby se rozpustila. Tvaroh oslaďte, přidejte špetku soli a šťávu a kůru z citronu.
04.
Nakonec vmíchejte i želatinu, kterou jste nejdřív promíchali s asi lžící této tvarohové směsi. Nalijte na korpus a nechte v lednici nebo v mrazáku zatuhnout.
05.
Želatinu do druhé vrstvy připravte stejně jako v kroku 2. Polovinu jahod rozmixujte, polovinu pokrájejte na kousky. Kysanou smetanu oslaďte, ochuťte vanilkou a smíchejte s ušlehanou šlehačkou a rozmixovanými jahodami.
06.
Nakonec vmíchejte želatinu a kousky jahod, nalijte na zatuhlou tvarohovou vrstvu a nechte opět v chladu (nejlépe do druhého dne) zatuhnout.
07.
Nožem namočeným do horké vody pak rozkrájejte na kostky.
Máte tip na jiný nepečený dezert s jahodami? Podělte se o recept!