Článek
Postup
01.
Připravte si všechny suroviny.

Na krém ani korpus nepotřebujete žádné složité ingredienceFoto: Eva Malúšová
02.
Sušenky rozmixujte, přilijte k nim rozpuštěné máslo a směs rukama pořádně natlačte na dno pekáčku nebo koláčové formy vystlané zmuchlaným pečicím papírem. Dejte do lednice.

Formu si vyložte pečicím papírem, abyste z ní řezy snadno dostaliFoto: Eva Malúšová
03.
Teď si připravte první vrstvu náplně: želatinu zalijte troškou studené vody tak, aby byla víceméně ponořená, a nechte 10 minut nabobtnat. Poté zahřejte, aby se rozpustila. Tvaroh oslaďte, přidejte špetku soli a šťávu a kůru z citronu.

Tvaroh osvěžte citronovou šťávou a kůrouFoto: Eva Malúšová
04.
Nakonec vmíchejte i želatinu, kterou jste nejdřív promíchali s asi lžící této tvarohové směsi. Nalijte na korpus a nechte v lednici nebo v mrazáku zatuhnout.

Krém pak nalijte na sušenkový základ a nechte v chladu zatuhnoutFoto: Eva Malúšová
05.
Želatinu do druhé vrstvy připravte stejně jako v kroku 2. Polovinu jahod rozmixujte, polovinu pokrájejte na kousky. Kysanou smetanu oslaďte, ochuťte vanilkou a smíchejte s ušlehanou šlehačkou a rozmixovanými jahodami.

Polovinu jahod rozmixujte a polovinu jen pokrájejteFoto: Eva Malúšová
06.
Nakonec vmíchejte želatinu a kousky jahod, nalijte na zatuhlou tvarohovou vrstvu a nechte opět v chladu (nejlépe do druhého dne) zatuhnout.

Kontrastní jahodová vrstva dodá moučníku na chuti i na barvěFoto: Eva Malúšová
07.
Nožem namočeným do horké vody pak rozkrájejte na kostky.

Křupavý kakaový korpus, citronový tvarohový krém a jahody se smetanou se krásně doplňujíFoto: Eva Malúšová

Tyhle voňavé řezy chutnají jako úplná esence léta!Foto: Eva Malúšová
Máte tip na jiný nepečený dezert s jahodami? Podělte se o recept!