Článek
Postup
01.
Piškoty (klidně k nim přidejte i polámané kousky jiného cukroví) rozmixujte nebo válečkem v utěrce rozdrťte najemno, pokapejte rumem, silnou kávou a spolu s hodně změklým máslem, cukrem, skořicí a kakaem zpracujte na hladkou hmotu.
02.
Nechte chvíli v chladu zatuhnout a poté tvarujte malé oválky, do kterých nožem naznačte řez, jako mají kávová zrna. Nechte na pečicím papíře opět zatuhnout.
03.
Zrna jsou dobrá i samotná, ale další chuťový rozměr jim dodáte namočením do čokoládové polevy (nebo čokolády rozpuštěné s trochou rostlinného tuku). Do té pak znovu naznačte, třeba párátkem, rýhu.
04.
Skladujte v chladu a spotřebujte do 2–3 týdnů.
Jaké máte nejraději cukroví? Nebo je to spíš v duchu „od každého kousek“?