Hlavní obsah
3,0
(525)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Další z vánočních stálic nepečeného cukroví jsou voňavá kávová zrna. Ať už zvolíte jednodušší variantu bez polevy, nebo tu v křupavém čokoládovém kabátku, tohle vláčné cukroví si zamilují nejen milovníci kávy (a rumu)!

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
25 kusů
Na těsto potřebujete:
  • 120 g dětských piškotů
  • 2 lžíce rumu
  • 100 g másla
  • 2 lžíce kávy espresso
  • 50 g cukru moučka
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g čokoládové polevy
Článek

Postup

01.

Piškoty (klidně k nim přidejte i polámané kousky jiného cukroví) rozmixujte nebo válečkem v utěrce rozdrťte najemno, pokapejte rumem, silnou kávou a spolu s hodně změklým máslem, cukrem, skořicí a kakaem zpracujte na hladkou hmotu.

02.

Nechte chvíli v chladu zatuhnout a poté tvarujte malé oválky, do kterých nožem naznačte řez, jako mají kávová zrna. Nechte na pečicím papíře opět zatuhnout.

03.

Zrna jsou dobrá i samotná, ale další chuťový rozměr jim dodáte namočením do čokoládové polevy (nebo čokolády rozpuštěné s trochou rostlinného tuku). Do té pak znovu naznačte, třeba párátkem, rýhu.

04.

Skladujte v chladu a spotřebujte do 2–3 týdnů.

Jaké máte nejraději cukroví? Nebo je to spíš v duchu „od každého kousek“?

Související témata:

Načítám