Článek
Postup
01.
Sušenky rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným klasickým i arašídovým máslem a solí. Kolik tuku je potřeba, záleží na typu sušenek, takže raději začněte s menším množstvím. Přitom počítejte s tím, že v lednici směs zpevní. Chcete-li dezert sladší, přidejte moučkový cukr podle chuti.
02.
Směs rozetřete do pekáčku vyloženého fólií nebo pečicím papírem a nechte v chladu trochu zatuhnout, než si připravíte čokoládu.
03.
Čokoládu (dala jsem hořkou na vaření, ale hodí se i mléčná) a arašídové máslo rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a nalijte na sušenkovou vrstvu. Nechte v chladu alespoň 1,5 hodiny zatuhnout a poté ostrým nožem zahřátým horkou vodou krájejte na kostičky.
04.
Uchovávejte v lednici a spotřebujte do pěti dnů. V mrazáku vydrží řezy až tři měsíce: proložte je pečicím papírem a dejte do vzduchotěsné nádoby.
Tip: Místo sušenek můžete použít jemné ovesné vločky s trochou vanilky a moučkového cukru.
Kombinace čokolády a arašídů je prostě božská! Zkuste proto i extra vláčný banánový chlebíček nebo plněné čokoládové kuličky.