Článek
Postup
01.
Čokoládu (nejlépe vysokoprocentní hořkou, ale samozřejmě lze použít i mléčná) ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozehřejte. Pro větší lesk můžete přidat kapku rostlinného tuku či oleje.
02.
Na dno papírových košíčků (velikost je na vás, nám vyhovují ty malinké s 2,5 cm dnem) dejte po malé lžičce čokolády, jen abyste pokryli dno a víc než polovina čokolády vám zbyla. Dejte na 10 minut do mrazáku.
03.
Poté dejte vrstvičku taktéž rozpuštěného arašídového másla a dejte opět do mrazáku zatuhnout.
04.
Přelijte zbytkem čokolády, posypejte drcenými arašídy a nechte dobře zatuhnout. Uchovávejte v chladu, košíčky vydrží asi 3 týdny.
Jaký je váš postoj ke kombinaci slaného a sladkého, může být, nebo ji raději přenecháte jiným?