Článek
Postup
01.
Ovoce omyjte, odstopkujte a případně pokrájejte na menší kousky. Zkuste rybíz, maliny, borůvky, angrešt a jahody, ale hodí se jakékoli výraznější plody, které máte zrovna po ruce.
02.
Želatinu zalijte v kastrůlku trochou vody (stačí 80–100 ml) a nechte deset minut nabobtnat. Poté ji za stálého míchání zahřívejte do rozpuštění.
03.
Zatímco želatina bobtná, smíchejte smetanu s tvarohem, vanilkovým cukrem a datlovým sirupem anebo jiným oblíbeným sladidlem (cukr, med, agávový sirup).
04.
Za stálého míchání do krému přilijte rozpuštěnou želatinu a vmíchejte i ovoce a piškoty. Chcete-li bábovku barevnější, výrazné ovoce trochu rozmačkejte, aby krém obarvilo.
05.
Silikonovou formu vymažte trochou oleje, směs do ní nalijte a nechte nejlépe do druhého dne zatuhnout.
06.
Bábovku opatrně vyklopte a podávejte.
Máte rádi podobné retro sladkosti nebo vás na piškoty a nepečené koláče moc neužije?