Článek
Postup
01.
Ovoce omyjte, odstopkujte a případně pokrájejte na menší kousky. Zkuste rybíz, maliny, borůvky, angrešt a jahody, ale hodí se jakékoli výraznější plody, které máte zrovna po ruce.

Krém z tvarohu a kysané smetany doplňte sezonním ovocem a piškoty a oslaďte třeba datlovým sirupemFoto: Eva Malúšová
02.
Želatinu zalijte v kastrůlku trochou vody (stačí 80–100 ml) a nechte deset minut nabobtnat. Poté ji za stálého míchání zahřívejte do rozpuštění.

Práce s jedlou želatinou je snazší, než si většina lidí myslíFoto: Eva Malúšová
03.
Zatímco želatina bobtná, smíchejte smetanu s tvarohem, vanilkovým cukrem a datlovým sirupem anebo jiným oblíbeným sladidlem (cukr, med, agávový sirup).

Krém jsem osladila zdravějším datlovým sirupem, ale použít samozřejmě můžete i klasický bílý cukrFoto: Eva Malúšová
04.
Za stálého míchání do krému přilijte rozpuštěnou želatinu a vmíchejte i ovoce a piškoty. Chcete-li bábovku barevnější, výrazné ovoce trochu rozmačkejte, aby krém obarvilo.

Chcete, aby byla bábovka růžová? Maliny a jahody v ní maličko rozmačkejteFoto: Eva Malúšová
05.
Silikonovou formu vymažte trochou oleje, směs do ní nalijte a nechte nejlépe do druhého dne zatuhnout.

I nepřilnavou silikonovou formu raději vymažte troškou olejeFoto: Eva Malúšová
06.
Bábovku opatrně vyklopte a podávejte.

Bábovka pak jde krásně vyklopitFoto: Eva Malúšová

I retro dezert může mít šmrnc!Foto: Eva Malúšová
Máte rádi podobné retro sladkosti nebo vás na piškoty a nepečené koláče moc neužije?