Hlavní obsah
3,1
(279)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Pusťte se s námi do extrémně snadného (a lehce retro) letního dezertu: nepečené tvarohové bábovky. Je plná sezonního ovoce, slazená jen datlovým sirupem a k troubě se nemusíte ani přiblížit!

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 500 g tučného tvarohu
  • 375 g zakysané smetany
  • 1 balení želatiny
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 120 g datlového sirupu
  • 1 hrnek dětských piškotů
  • 2 hrnky čerstvého lesního ovoce
  • 1 lžička slunečnicového oleje
Článek

Postup

01.

Ovoce omyjte, odstopkujte a případně pokrájejte na menší kousky. Zkuste rybíz, maliny, borůvky, angrešt a jahody, ale hodí se jakékoli výraznější plody, které máte zrovna po ruce.

Foto: Eva Malúšová

Krém z tvarohu a kysané smetany doplňte sezonním ovocem a piškoty a oslaďte třeba datlovým sirupemFoto: Eva Malúšová

02.

Želatinu zalijte v kastrůlku trochou vody (stačí 80–100 ml) a nechte deset minut nabobtnat. Poté ji za stálého míchání zahřívejte do rozpuštění.

Foto: Eva Malúšová

Práce s jedlou želatinou je snazší, než si většina lidí myslíFoto: Eva Malúšová

03.

Zatímco želatina bobtná, smíchejte smetanu s tvarohem, vanilkovým cukrem a datlovým sirupem anebo jiným oblíbeným sladidlem (cukr, med, agávový sirup).

Foto: Eva Malúšová

Krém jsem osladila zdravějším datlovým sirupem, ale použít samozřejmě můžete i klasický bílý cukrFoto: Eva Malúšová

04.

Za stálého míchání do krému přilijte rozpuštěnou želatinu a vmíchejte i ovoce a piškoty. Chcete-li bábovku barevnější, výrazné ovoce trochu rozmačkejte, aby krém obarvilo.

Foto: Eva Malúšová

Chcete, aby byla bábovka růžová? Maliny a jahody v ní maličko rozmačkejteFoto: Eva Malúšová

05.

Silikonovou formu vymažte trochou oleje, směs do ní nalijte a nechte nejlépe do druhého dne zatuhnout.

Foto: Eva Malúšová

I nepřilnavou silikonovou formu raději vymažte troškou olejeFoto: Eva Malúšová

06.

Bábovku opatrně vyklopte a podávejte.

Foto: Eva Malúšová

Bábovka pak jde krásně vyklopitFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

I retro dezert může mít šmrnc!Foto: Eva Malúšová

Máte rádi podobné retro sladkosti nebo vás na piškoty a nepečené koláče moc neužije?

Načítám