Článek
Postup
01.
Tvaroh oslaďte trochou čekankového sirupu a smíchejte s nastrouhanou nebo rozpuštěnou čokoládou. Dejte stranou.
02.
Jedno velké nebo dvě menší vejce prošlehejte s čekankovým sirupem a kefírem. Vmíchejte mouku, kypřicí prášek a sodu a vypracujte husté těsto.
03.
Velkou nepřilnavou pánev potřete troškou másla a lžící na ni tvarujte lívanečky. Čím menší je uděláte, tím lépe se vám budou obracet. Pečte z obou stran dozlatova.
04.
Podávejte s čokoládovým tvarohem a plátky nepřezrálého banánu.
Tip
Lívanečky jsou opravdu syté, klidně s nimi můžete zavzpomínat na školní léta a dát se je jako sladký oběd.
Tvaroh je skvělým pomocníkem při hubnutí – není moc tučný, zato obsahuje spoustu bílkovin, takže dobře zasytí. Upečte s ním makovec bez mouky nebo ho použijte do základů pomazánek.