Hlavní obsah
3,4
(28)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Gumové medvídky si mnozí z vás dopřávají s dobrým pocitem, že dělají něco pro své klouby. Pro ty, co chtějí něco udělat i pro svou linii a peněženku, máme ale lepší nápad: vyrobte si je s námi doma!

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
30 kusů
  • 200 ml 100% ovocné šťávy
  • 10 g želatiny
Na vymazání formiček
  • 1 lžíce kokosového oleje
Článek

Postup

01.

Asi třetinu ovocné šťávy přiveďte k varu.

Foto: Greta Blumajerová

Asi třetinu tekutiny přiveďte k varuFoto: Greta Blumajerová

02.

Poté odstavte, zašlehejte do ní do úplného rozpuštění želatinu a za stálého míchání přidejte zbylou šťávu.

Foto: Greta Blumajerová

Zahřátou tekutinu odstavte a za stálého míchání v ní rozpusťte želatinu. Přimíchejte zbylou šťávu a rozdělte do formiček nebo nalejte na vymazaný plechFoto: Greta Blumajerová

03.

Silikonové formičky na pralinky či led (použijte nějaké dostatečně mělké nebo je neplňte úplně do vrchu – hluboké se špatně vyklápějí!) lehce vymastěte změklým tukem (tuk bonbonům dodá lesk, a navíc se vám budou lépe vyklápět).

Foto: Greta Blumajerová

Když formičky lehce vymastíte, bonbony půjdou snáze vyklopit, a navíc se budou krásně lesknoutFoto: Greta Blumajerová

04.

Šťávu rozdělte do tvořítek a nechte v lednici alespoň dvě hodiny zatuhnout. Pokud nemáte vhodné formičky, želé jednoduše nalejte na vymazaný plech a po ztuhnutí vykrajujte různé tvary nebo jen nařezejte na čtverečky. Hotové bonbony uchovávejte v chladu, a teď už si jen užívejte zdravého mlsání!

Foto: Greta Blumajerová

Nejlepší jsou mělké formičky, ve kterých bonbony nejen rychleji zatuhnou, ale půjdou i lépe vyklopitFoto: Greta Blumajerová

- Pro děti a sladkomily doslaďte rozpuštěné želé medem, stévií či javorovým sirupem.

- Vegetariáni želatinu nahradí rostlinným agarem, který v sobě má také mnoho prospěšných látek.

- Nejzdravější budou bonbony z čerstvě vymačkané šťávy nebo celého rozmixovaného ovoce.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie35,2 kJ
Bílkoviny0,31 g
Tuky0,47 g
Sacharidy0,75 g
Sůl0 g
SAFA0,44 g
Vláknina0,01 g
Cukry0,65 g
Související témata:

Načítám