Článek
Postup
01.
Troubu vyhřejte na 180 °C. Žloutky ušlehejte s oběma cukry ručním šlehačem doběla.

Žloutky ušlehejte s oběma cukry do pěnyFoto: Eva Malúšová
02.
Vmíchejte mouku a mléko a opatrně zapracujte z bílků a soli vyšlehaný pevný sníh. Rozetřete v asi 2 cm vrstvě na pečicí papír a pečte zhruba 20 minut dozlatova. Nechte vychladnout a poté rozkrájejte na obdélníčky.

Opatrně vmíchejte mouku, mléko a z bílků a soli ušlehaný tuhý sníhFoto: Eva Malúšová
03.
Máslo na krém vyšlehejte s rumem a oběma cukry do pěny a v tenké vrstvě jím potírejte piškotové kvádříky. Boky, které se budou máčet v čokoládě, vynechte.

Máslo ochuťte rumem a vanilkou a ušlehejte do pěnyFoto: Eva Malúšová

Nakrájený piškot potřete tenkou vrstvou krémuFoto: Eva Malúšová
04.
Marcipán podsypejte trochou moučkového cukru a po 2–3 částech vyválejte do tenka.

Marcipán vyválejte na moučkovém cukru dotenkaFoto: Eva Malúšová
05.
Každý kousek piškotu do něj zabalte (boky opět vynechte), pořádně přitlačte a strany pak máčejte do rozpuštěné čokolády. Nechte zatuhnout na pečicím papíře a podávejte.

A každý kousek v něm obalte. Boky pak namočte do rozpuštěné čokolády a nechte oschnout na pečicím papířeFoto: Eva Malúšová
Tip: Do těsta přidejte kokos nebo ho před pomazáním pokapejte rumovým nálevem podobně jako u punčáku.