Článek
Postup
01.
Troubu vyhřejte na 180 °C. Žloutky ušlehejte s oběma cukry ručním šlehačem doběla.
02.
Vmíchejte mouku a mléko a opatrně zapracujte z bílků a soli vyšlehaný pevný sníh. Rozetřete v asi 2 cm vrstvě na pečicí papír a pečte zhruba 20 minut dozlatova. Nechte vychladnout a poté rozkrájejte na obdélníčky.
03.
Máslo na krém vyšlehejte s rumem a oběma cukry do pěny a v tenké vrstvě jím potírejte piškotové kvádříky. Boky, které se budou máčet v čokoládě, vynechte.
04.
Marcipán podsypejte trochou moučkového cukru a po 2–3 částech vyválejte do tenka.
05.
Každý kousek piškotu do něj zabalte (boky opět vynechte), pořádně přitlačte a strany pak máčejte do rozpuštěné čokolády. Nechte zatuhnout na pečicím papíře a podávejte.
Tip: Do těsta přidejte kokos nebo ho před pomazáním pokapejte rumovým nálevem podobně jako u punčáku.