Článek
Postup
01.
Vykuchaného králíka rozdělte na menší části a spolu s jednou cibulí, dvěma mrkvemi, petrželí, kouskem celeru a stroužky česneku zalijte vodou a polovinou vína tak, aby vše bylo ponořeno. Přidejte celé kuličky nového koření a pepře, bobkové listy, tymián, větvičku čerstvého rozmarýnu a lžičku soli. Vařte tak dlouho, až jde maso dobře od kosti.
02.
Slijte (zbyde vám i výborný vývar), maso oberte a najemno pomelte.
03.
Mezitím, co se králík vaří, na sádle zpěňte cibulku, přidejte nasekaný česnek, rozmarýn a očištěná játra. Nechte zatáhnout a podlijte zbylým vínem. Pořádně osolte, opepřete a 5 až 10 minut restujte, aby byla játra uvařená, ale ne přesušená.
04.
Játra i se šťávou a cibulkou také namelte a smíchejte s masem. Podle chuti osolte a opepřete. Formu na srnčí hřbet vyložte slaninou, uhlaďte do ní směs a pečte při 200 °C ve vodní lázni asi hodinu.
A tady jsou další recepty, nejen na paštiky, ale i na zavařování zeleniny a ovoce.