Článek
Postup
01.
Bílky s cukrem ušlehejte ve vodní lázni dotuha. Sníh by měl být lesklý a opravdu pevný.
02.
Postupně za stálého šlehání přilévejte rozpuštěný med.
03.
Nakonec opatrně vmíchejte i nasekané ořechy.
04.
Směs rozetřete na dortovou oplatku, přiklopte další oplatkou, zatižte prkénkem a nechte v lednici zatuhnout. Ostrým nožem pak krájejte na kousky.
- Zkoušejte různé kombinace, třeba pistácie výborně ladí s růžovou vodou (jednoduše přimíchejte 1–2 lžíce do hotové hmoty), mandle s vodou z pomerančových květů či pomerančovou šťávou a kešu oříšky zase chutnají s vanilkou.
- Bílky jsou sice tepelně upravené, ale med skladujte v lednici, aby se neroztékal, a do týdne ho spotřebujte.
- Jestli nemáte dortové oplatky (seženete je v cukrárnách či v supermarketech v sekci pečiva), med rozetřete na lehce pomaštěný pečicí papír, po vychladnutí nakrájejte na jednotlivé kousky a bonbonky zabalte do pečicího papíru či celofánu.