Článek
01.
Polovinu čokolády rozpusťte se lžící arašídového másla a rozetřete na plech vyložený alobalem. Nechte v mrazáku nebo lednici zatuhnout.
02.
Cukr bez míchání rozpusťte na karamel, přidejte máslo, kondenzované mléko a vanilku a za občasného míchání zahřívejte, až vznikne hladký sirup.
03.
Přidejte zbylé arašídové máslo (lžíci si ale nechte stranou) a v mikrovlnce nebo ve vodní lázni rozpuštěné marshallow. V mikrovlnné troubě stačí bonbony lehce pokapat vodou, dát na 30 vteřin na střední výkon zahřát, zamíchat a postup ještě jednou či dvakrát zopakovat, až je z nich hladká nadýchaná hmota.
04.
Dobře promíchejte a rychle rozetřete na zatuhlou čokoládu.
05.
Nechte opět chvíli zpevnit a potřete arašídy smíchanými s rozpuštěnými karamelkami. Stačí jim dvakrát až třikrát půlminutka v mikrovlnce nebo je za častého míchání rozpusťte ve vodní lázni.
06.
Jako poslední vrstva na zatuhlý karamel přijde zbylá čokoláda opět rozpuštěná se lžící arašídového másla.
07.
Nechte naposledy zatuhnout a krájejte na tyčinky, které uchovávejte v chladu.