Článek
Kdo je připraven, není překvapen, a proto se hodí mít do zásoby nejeden vaječný recept. Pokud se vám sejde extra velká porce vajec, připravte tlačenku do formy na srnčí hřbet. Také do ní můžete přidat kousky kvalitní šunky.
Postup
01.
Zeleninu slijte do nádoby a nálev dolijte vodou, abyste dohromady měli 200 ml tekutiny.
02.
Vajíčka, zeleninu a šunku nakrájejte na kostičky, cibuli najemno a vše smíchejte s kukuřicí a majonézou.

Všechnu zeleninu, vajíčka a salám nakrájejte na kostičkyFoto: Mona Martinů
03.
Želatinu rozmíchejte metličkou ve 150 ml vařící vody (dál už ale nevařte), přidejte odložený zředěný nálev a vše zamíchejte k vaječné směsi.

Želatinu rozmíchejte ve 150 ml vroucí vody a zřeďte nálevem ze zeleniny doplněným vodouFoto: Mona Martinů
04.
Dochuťte hořčicí, solí a čerstvě mletým pepřem a plňte do formy na srnčí hřbet vyložené potravinářskou fólií nebo do tlačenkových nohavic. Nechte alespoň 3 hodiny ztuhnout v lednici a podávejte nakrájené na plátky.

Vmíchejte želatinu a plňte do tlačenkových nohavic nebo formy na srnčí hřbetFoto: Mona Martinů