Hlavní obsah
3,5
(84)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

U sladkostí pro děti je často problém ohlídat, jestli inzerované zdravé ingredience opravdu odpovídají reálnému složení výrobku. Třeba mléčné řezy se proto vyplatí udělat doma z čerstvých a kvalitních surovin!

50 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
16 řezů
Těsto
  • 6 ks vejce
  • 8 lžic cukru krupice
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 5 lžic kakaa
  • 10 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
Náplň
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 125 g plnotučného tvarohu
  • 4 plátky želatiny
  • 1 lžíce medu
Článek

Postup

01.

Troubu vyhřejte na 180 °C. Vajíčka s cukrem a špetkou soli ušlehejte ručním šlehačem do světlé pěny, přidejte olej a postupně na nízké obrátky zapracujte i prosátou mouku s kakaem a kypřicím práškem.

02.

Těsto rozetřete v tenounké vrstvě na 2 velké plechy vyložené pečicím papírem a pečte asi 10 minut. Překlopte na prkénko, stáhněte pečicí papír a nechte vychladnout.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Plátky želatiny nechte 10 minut nabobtnat v trošce vody, smetanu ušlehejte dotuha a tvaroh prošlehejte s medem dle chuti (počítejte s tím, že musí osladit i smetanu). Želatinu nechte na mírném ohni rozpustit, zašlehejte do tvarohu a opatrně vmíchejte ke smetaně.

04.

Nechte v lednici trochu zatuhnout a rozetřete na upečený plát. Přiklopte druhým plátem těsta, pořádně přitiskněte, nechte alespoň dvě hodiny v chladu odležet a poté krájejte na obdélníky.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Související témata:

Načítám