Článek
Postup
01.
Troubu vyhřejte na 180 °C. Vajíčka s cukrem a špetkou soli ušlehejte ručním šlehačem do světlé pěny, přidejte olej a postupně na nízké obrátky zapracujte i prosátou mouku s kakaem a kypřicím práškem.
02.
Těsto rozetřete v tenounké vrstvě na 2 velké plechy vyložené pečicím papírem a pečte asi 10 minut. Překlopte na prkénko, stáhněte pečicí papír a nechte vychladnout.
03.
Plátky želatiny nechte 10 minut nabobtnat v trošce vody, smetanu ušlehejte dotuha a tvaroh prošlehejte s medem dle chuti (počítejte s tím, že musí osladit i smetanu). Želatinu nechte na mírném ohni rozpustit, zašlehejte do tvarohu a opatrně vmíchejte ke smetaně.
04.
Nechte v lednici trochu zatuhnout a rozetřete na upečený plát. Přiklopte druhým plátem těsta, pořádně přitiskněte, nechte alespoň dvě hodiny v chladu odležet a poté krájejte na obdélníky.