Článek
Postup
01.
Ocet svařte a nechce trochu prochladnout. Jestli používáte k oslazení cukr, rozpusťte ho v horkém octě, pokud jako já med, přidejte ho rovnou k semínkům.
02.
Semínka poté osolte a přidejte kurkumu pro žlutou barvu.
03.
Zalejte polovinou octa a nechte alespoň 15 minut odstát, aby semínka nasákla a změkla. Směs poté za přilévání zbylého octa rozmixujte do hladka. V případě potřeby ještě rozřeďte, doslaďte nebo dosolte.
Druhá možnost je semínka nasucho rozemlít v mlýnku na mák, a poté je s ostatními surovinami pouze smíchat. Hotovou hořčici dejte do čisté skleničky a uchovávejte v lednici, kde vám vydrží minimálně dva týdny, ale i déle. Nebojte se výrazné chuti, hotová hořčice postupně zjemní!
- Část světlých semínek nahraďte pikantnějšími černými a v octě svařte bobkový list, majoránku a nové koření – vznikne vám pak hořčice na způsob kremžské
- Pro hrubozrnnou hořčici jednoduše nemixujte do hladka
- Experimentujte s kořením: přidejte estragon, tymián, oregano nebo chilli
- Pro další ochucení rozmixujte se semínky i česnek, šalotku, nastrouhaný křen nebo pomerančovou šťávu