Článek
Postup
01.
Těsto vybalte, rozřízněte na 8 obdélníčků a nožem si naznačte asi centimetrové okraje.
02.
Tvaroh prošlehejte s vanilkovými cukry (nebo klasickým cukrem s trochou extraktu) a žloutkem a natřete na plátky těsta. Pokud by se vám zdál tvaroh moc řídký, můžete vmíchat asi lžíci kukuřičného škrobu.
03.
Okraje těsta potřete bílkem a posypejte hnědým cukrem.
04.
Pečte asi 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Před podáváním nechte 15 až 20 minut vychladnout.
05.
Obložte plátky jahod a servírujte. Pro extra svěží verzi jahody promíchejte s trochou cukru a najemno nasekanou mátou.
Tip: Stejně dobře jako tvaroh vám poslouží žervé. Ovoce dávejte dle sezony – klidně i mandarinky, kiwi nebo v létě borůvky. Tvrdší ovoce jako jablka můžete dát zapéct spolu s tvarohem.
Rychlý dezert ano, ale listové těsto ne? Co tedy naše kouzelná čokoládová pěna z vody, tvarohový koláč ze 3 surovin nebo nepečené arašídové košíčky?