Článek
Postup
01.
Omytou cuketu pokrájejte na asi 7mm plátky a z obou stran je na rozehřátém oleji opečte dozlatova. Během opékání plátky posypejte kari kořením.
02.
Opečené cukety přímo na pánvi osolte a přes plátky rozdělte řecký nebo smetanový jogurt – s klasickým 3,5 % to ani nezkoušejte, je příliš vodnatý a vůbec by to nebylo ono. Nechte chvilku prohřát a podávejte.
Něco navíc: Do oleje přidejte nasekané chilli, nebo jídlo na závěr posypejte zrníčky granátového jablka a mátou, koriandrem či petrželí. Pro více bílkovin (i když v jogurtu je jich poměrně dost) podávejte se ztraceným vejcem nebo nasucho opraženými lískovými oříšky.
Co nejčastěji večeříte, když se vám nechce vařit jen jedna porce?