Článek
Postup
01.
Mouku, mleté ořechy, cukr, žloutek (bílek si schovejte třeba na potření perníčků) zpracujte s tukem (my jsme dali Heru, ale použít můžete i jiný tuk nebo máslo) na hladké těsto.
02.
Hotové těsto zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu v chladu odležet. Můžete si ho připravit i den předem, ale není to nutné.
03.
Z těsta pak udělejte váleček, pokrájejte ho na stejně velké kousky a z každého vytvarujte rohlíček. Rohlíčky klaďte na nepřilnavý nebo pečicím papírem vyložený plech a pečte asi 10 minut při 170 °C dorůžova.
04.
Upečené rohlíčky nechte dvě minuty chladnout a poté je obalujte ve vanilkovém moučkovém cukru. Rohlíčky uchovávejte v uzavřené dóze a dopřejte jim alespoň týden dva na odležení, budou pak ještě lepší.
Tip: V receptu na skvělé vánoční máslové sušenky najdete návod, jak vyrobit domácí vanilkový cukr.
Pro další ověřené druhy mrkněte na 50 nejlepších receptů na cukroví, ze kterých si určitě vyberete.