Článek
Postup
01.
Maso kolmo na vlákna pokrájejte na 1,5 cm tlusté plátky, naklepejte mezi dvěma pláty potravinářské fólie (maso se tak nepotrhá a nenalepí na paličku) a z obou stran osolte a opepřete.
02.
Obalte v mouce, prošlehaném vajíčku a strouhance. Maso pak vkládejte do pořádné vrstvy hodně rozpáleného sádla nebo přepuštěného másla, po chvilce teplotu ztlumte a na středním ohni smažte asi pět minut dozlatova, aby se po stranách tvořily bublinky. Zvyšte teplotu, otočte, opět ztlumte a opečte z druhé strany. Na papírové utěrce nechte vsáknout přebytečný tuk.
CHLEBA, ŘÍZEK, CHLEBA... CO SI PŘÁT VÍC?
03.
Pak už jen pokrájejte domácí kváskový chléb a bleskovou domácí majonézu ochuťte hořčicí, nasekanými křupavými nakládanými okurkami (nebo je nechte zvlášť na plátky), petrželkou, trochou citronové šťávy a čerstvě mletým pepřem. A jestli trváte na opravdu řádné domácí stravě, můžete si vyrobit i vlastní hořčici!
Tip: Jestli máte pocit, že při prvních jarních výkonech takovou svačinu jen tak nevyběháte, zkuste odlehčenou verzi: nesmažený kuřecí řízek v celozrnné tortille se zeleninou.
Když už poctivá svačina, tak se vším všudy! Co takhle přihodit ještě čerstvé kynuté buchty nebo tekutý dezert do termosky ve formě svařáku?