Článek
Postup
01.
Rebarboru dobře oloupejte a nakrájejte na tenoučké plátky. Sušené meruňky pokrájejte na kousky a cibuli najemno.
02.
Vše vložte do hrnce, přidejte cukr, sůl a pepř a zalijte octem. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte tak dlouho, až vše změkne a zredukuje se do konzistence hustého džemu. Dochucujte podle sebe: můžete přidat víc octa, cukru, ale i soli nebo pepře.
03.
Čatní můžete podávat hned nebo ho zavařit do sklenic, stačí zavřené sklenice s vroucím čatní otočit dnem vzhůru.
Tip
Máte-li rádi pálivé, můžete přidat i chilli. Čatní je vynikající třeba ke grilovanému kuřecímu nebo vepřovému masu.
Při přípravě čatní se kulinářské fantazii meze nekladou. Inspirujte se univerzálním receptem, jak udělat čatní.