Článek
Postup
01.
Papričky omyjte (my jsme použili pálivé červené, ale naložit můžete v podstatě jakékoli menší papriky, které vám chutnají). Zkraťte jim stopky a vyrovnejte je do čisté velké sklenice.
02.
Všechny zbylé ingredience smíchejte, přiveďte k varu a ještě horkým lákem papričky zalijte. Nálev by měl být až po okraj sklenice, protože ho papriky částečně vstřebají.
03.
Sklenici zavíčkujte a 20 minut sterilujte ponořenou v hrnci s mírně vroucí vodou. Poté ji vyndejte, převraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
04.
Papriky nechte alespoň dva týdny odležet a pak si na nich pochutnejte jen tak anebo je naplňte ochuceným sýrem, případně si z nich udělejte záminku pro přípravu domácího naloženého hermelínu či dokonalých utopenců.
Tip: Množství tekutin a koření upravte podle vlastní chuti, ale zhruba se držte poměru 3 díly vody na 1 díl octa, respektive 1 díl soli, 2 díly cukru, 10 dílů octa a 30 dílů vody.
Máte ve svém repertoáru nějakou nakládací perlu? Zkuste třeba naložené syrečky v pivu nebo naložené cukety s chilli a česnekem.