Článek
Trhané maso připravíte kromě trouby a sporáku (kde ho ovšem musíte neustále hlídat) i v úplně základním pomalém hrnci, který má pouze funkci vaření. Pokud vás ale baví sofistikovanější chutě, sáhněte raději po takovém, co umí i restovat. Počátečním opečením cibulky a kuřete totiž jídlu dodáte lepší chuť!
Postup
01.
Plátky masa pořádně opepřete, v hrnci rozehřejte trochu oleje při funkci (restování) a kuře z obou stran opečte. Vyndejte a ve výpeku dozlatova orestujte najemno pokrájenou cibuli, během opékání ji osolte. Zasypejte cukrem, nechte ho trochu zkaramelizovat. Poté přestaňte restovat.
02.
Vmíchejte nasekaný česnek, papriku, oregano, římský kmín, protlak a šťávu z 1 pomeranče, zalijte 400 ml vody a zapněte funkci Slow cook (pomalé vaření) na nízký stupeň na 6 hodin. Po této době maso dvěma vidličkami natrhejte, a kdyby bylo tekutiny v hrnci příliš mnoho, ještě na chvíli pusťte funkci restování a bez poklice nechte vodu odpařit. Ochutnejte a případně dosolte, dopepřete nebo dochuťte trochou limetkové šťávy.
Tip: Pokud váš hrnec nemá funkci restování, tekutinu slijte na pánev a zredukujte ji tímto způsobem.
03.
Trhané maso je skvělé do pečených brambor, rychlých tortill, těstovin, salátů, sendvičů i burgerů. Také ho můžete dát část do mrazáku, kde je pak vždy po ruce na rychlý oběd.