Článek
Postup
01.
Knedlíky nakrájejte na kostičky. Kromě klasických houskových knedlíků klidně použijte přebytky karlovarského nebo špekového.
02.
V pánvi rozehřejte máslo a promíchejte ho s kostičkami knedlíků – máslo by je mělo hezky obalit. Pak je opečte už skoro nasucho dozlatova.
VAŘENÍ ZE ZBYTKŮ? NA PÁNVI A S VAJÍČKEM!
03.
Než se knedlíky opečou, prošlehejte vejce s trochou mléka, muškátovým květem, solí a pepřem, případně i špetkou drceného kmínu. Směs nalijte na opečené knedlíky a promíchejte. Nechte zatuhnout a opět promíchejte. Takhle několikrát opakujte, dokud vejce neztuhne. Myslete ovšem na to, že vejce má být sice ztuhlé, ale ne zcela hotové, protože pak by bylo příliš suché.
04.
Nakonec vmíchejte nasekanou pažitku a ještě jednou promíchejte, jen aby lehce zavadla, ale zůstala svěží a voňavá.
05.
Ihned podávejte. Míchaná vajíčka jsou skvělá s kyselou okurkou nebo nakládanou červenou řepou.
Tip
Někdo dá do rozpuštěného másla nejdřív zpěnit jemně nakrájenou cibulku a pak teprve knedlík. V této fázi je rovněž vhodné – pokud na ně máte chuť – přidat jemně nasekané škvarky nebo drobně nakrájenou slaninu.
Uprostřed houbové sezony určitě oceníte také recept na jihočeské houbové knedlíky s cibulkou nebo si dopřejte špekové knedlíky s cibulkou a červeným zelím.