Hlavní obsah

Nejlepší jahodové recepty: Nepečené i hrníčkové dezerty, zavařenina a dort. Který vyzkoušíte?

Foto: Tatiana Vorona, Shutterstock.com

Foto: Tatiana Vorona, Shutterstock.com

Čerstvé voňavé jahody zrají ve velkém na zahrádkách a lákají z pultů obchodů i stánků, takže zbývá jediné: vybrat, jakou dobrotu z nich připravíte. Abychom vám to trochu usnadnili, sestavili jsme pro vás seznam 12 ověřených jahodových receptů. Kterým začnete?

Článek

Čas jahod je tu a s ním i neodolatelná chuť experimentovat v kuchyni! Od klasiky přes nepečené dobroty až po jednoduché koláče – máme tu recepty, které vás rozhodně nenechají na pochybách, že jahody jsou královnami léta. S chutí se připravte na lahůdky, které budou dělat radost nejen vašim chuťovým buňkám, ale i očím!

Jen z několika surovin: jahodové knedlíky & jahodová pěna

V jednoduchosti je krása! Uvařte si ovocné knedlíky, které se opravdu vždy povedou, nebo si ušlehejte lehounkou pěnu. Do obou receptů můžete použít i jiné sezonní ovoce – a navíc vám stačí pouhé dvě nebo tři suroviny.

Sláva nepečeným řezům: želatinové jahodové řezy

Korpus můžete udělat ze sušenek nebo upéct domácí piškot (třeba podle receptu na piškotové těsto s jahodovým krémem ), ale s nepečenou jahodovou náplní nikdy nešlápnete vedle. Zkuste tyto dvojbarevné tvarohové řezy nebo brownie řezy s čerstvého sýra, oba dezerty jsou skvostné.

Vyšší dívčí: jahodový dort & fraisier

Nepečené dezerty vám nestačí? Pusťte se do dortu ozvláštněného olivovým olejem nebo slavného piškotového dortu fraisier.

Klasika je klasika: jahodová bábovka & bublanina

Může být vůbec něco tradičnějšího? Připravte vláčnou bábovku s jahodami a zakysanou smetanou nebo bublaninu s čokoládou, a dejte tak za pravdu desítkám let poctivého pečení. Jen s kapkou novodobého šmrncu.

Dezerty bez vážení: sladký chlebíček & jahodový koláč s drobenkou

Jestli vás na přesné odměřování ingrediencí moc neužije, hrníčkové moučníky budou vaší žhavou kartou. Gram sem, gram tam, drobenkové vločkové řezy i jogurtový chlebíček vám zaberou jen chvilku a nádherně voní i chutnají po jahodách.

Jahody na věčné časy! Jahodový džem nebo marmeláda

Malé legislativní okénko: jako marmeláda by se měla označovat jedině zavařenina s alespoň 20 % citrusů. Ať už ale budete červené pochoutce říkat jahodová zavařenina, džem nebo právě „zatracovaná“ marmeláda, určitě část letošní úrody zavařte. Po zbytek roku k palačinkám jako když ji najdete!

Načítám