Hlavní obsah
3,2
(179)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Zapomeňte na nasládlé prefabrikované pokusy o tatarku a raději věnujte pár minut přípravě té domácí. Nejdřív si připravte majonézu, jak jinak, také domácí, a pak už jen přidávejte ingredience podle chuti.

5 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 skleničku
  • 6 lžic majonézy
  • 1 ks cibule
  • 3 ks kyselých okurek
  • 2 lžíce listové petržele
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1/2 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Jak připravit domácí majonézu najdete zde, tím začněte. Pak nakrájejte cibulku nebo šalotku, kyselé okurky a petrželku najemno a smíchejte s majonézou.

02.

Dochuťte dijonskou hořčicí, worcesterem, špetkou soli, čerstvě mletým pepřem a případně několika kapkami citronové šťávy. Uchovávejte v lednici a spotřebujte do 3 dnů.

Vyrábíte si doma různé pochutiny? Vyzkoušejte domácí sladkou chilli omáčku, cuketovou hořčici i pikantní kečup.

Související témata:

Načítám