Článek
Postup
01.
Uzená žebra pořádně omyjte. Podle potřeby je rozeberte na menší kusy, zalijte asi 2 litry vody, přidejte bobkový list a nechte zhruba hodinu pomalu vařit vývar. Ten následně sceďte a maso z žeber oberte.
02.
Mezitím připravte základ polévky. Jemně nakrájenou cibuli zpěňte na másle dozlatova. Zaprašte hladkou moukou a osmahněte světlou jíšku. Postupně vlijte horký vývar – pořádně ale promíchávejte, aby v jíšce nevznikly hrudky. Přidejte na kousky nakrájenou mrkev, petržel, řapíkatý celer, brambory a sušené houby, osolte a vařte zeleninu doměkka.
03.
Na závěr dochuťte utřeným česnek a muškátovým květem, které nechte chviličku povařit. Když polévku odstavíte z plotny, přidejte majoránku a obrané maso z žeber, aby se prohřálo. A můžete podávat.
Jakou polévku s uzeným vývarem máte rádi vy?