Článek
Postup
01.
Do misky dejte ořechy namleté najemno, přidejte k nim cukr, teplé mléko a rum a promíchejte. Pak přidejte změklé máslo a ručně šlehejte, dokud nevznikne hustší krém.
02.
Dejte ho na chvíli ztuhnout do lednice a můžete začít slepovat.
03.
Piškot namažte vrstvou krému a slepte s dalším piškotem.
04.
Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu na vaření a smíchejte ji s olejem. Pak piškoty propíchněte párátkem a namáčejte v čokoládové polevě. Dejte je ztuhnout do chladu a nechte na den odpočinout, aby piškoty nasákly náplň.
Tip: Pokud chcete, můžete piškoty slepovat i marmeládou nebo vaší oblíbenou sladkou pomazánkou či krémem!
Podle vánoční tradice má být na stole 7 druhů cukroví. Klasickou jsou pracny, perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky nebo kokosky. Můžete zkusit i nepečené cukroví, jako jsou vosí hnízda, kokosové kuličky a mandlové hříbečky.
A co večeře na Štědrý večer? Máte svůj rodinný recept na rybí polévku a smaženého kapra s bramborovým salátem?