Článek
Dáváte dětem želé medvídky a žížaly s lepším pocitem, že oproti normálním bonbonům obsahují tělu prospěšnou želatinu? Trocha pravdy na tom sice je, ovšem je třeba si přiznat, že v jednom stogramovém balíčku těchto sladkostí najdete až tři desítky kostek cukru! A to už rozhodně zdraví neprospívá.
Můžete na to vyzrát domácí přípravou oblíbených bonbonů – je to jednodušší, než byste čekali. Abyste do dětí dostali při mlsání co nejvíce vitaminů, použijte jako základ čerstvě vymačkanou šťávu – pomerančovou či mandarinkovou raději trochu oslaďte. Na červené medvídky zvolte jako základ jablečný mošt a dohladka v něm rozmixujte jahody nebo jiné červené ovoce. Klidně může být i mrazené. A ještě něco: silikonovou formu koupíte v domácích potřebách, a kdybyste do ní nechtěli investovat několik desetikorun, postačí vám vykrajovátka.
Láká vás výroba domácích želé bonbonů?