Článek
Postup
01.
Nejprve přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní špagety, které podle návodu na obalu uvařte „al dente“, tedy na skus. Omáčku totiž připravíte dřív, než se špagety uvaří!
02.
Na pánvi rozpalte kapku olivového oleje a zprudka na něm ze všech stran orestujte krevety. Hotové budou během asi jedné minuty a krásně změní barvu dorůžova.
03.
Pak přidejte jemně nasekanou šalotku, na poloviny nakrájená cherry rajčátka, na plátky nakrájený česnek a vše zalijte bílým vínem a zamíchejte.
04.
Poté přidejte sterilovaná rajčata, která nakrájejte buď předem, nebo je rozdělte na kousky až na pánvi.
05.
Omáčku dochuťte černým pepřem a solí, přidejte nasekanou listovou petržel a pár lístků bazalky a vše ještě jednou promíchejte. Omáčku pak nechte chvíli odstát, než se dovaří těstoviny a případně ji ještě trochu nařeďte kapkou bílého vína.
06.
Nakonec na pánev přidejte uvařené špagety, přidejte kousek másla a vše promíchejte. Máslo se rozpustí a těstoviny krásně obalí. Můžete servírovat!