Hlavní obsah
4,8
(5)
Foto: Petr Makovička

K těmto skvělým špagetám se hodí dobře vychlazené bílé víno, jak jinak než italskéFoto: Petr Makovička

Na výzvu, ze které restaurace byste se rádi naučili nějaký recept, nám přišlo doporučení na rodinný podnik Pagana v Praze 1. Vydali jsme se proto za tamějším šéfkuchařem Karlem Suchým pro recept na nějaké skvělé letní jídlo. A vyhrály špagety s krevetami a rajčaty!

5 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 250 g špaget
  • 12 ks tygřích krevet
  • 6 ks cherry rajčat
  • 1/2 plechovky sterilovaných rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks šalotky
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžíce mořské soli
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 70 ml bílého vína
Článek

Postup

01.

Nejprve přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní špagety, které podle návodu na obalu uvařte „al dente“, tedy na skus. Omáčku totiž připravíte dřív, než se špagety uvaří!

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

02.

Na pánvi rozpalte kapku olivového oleje a zprudka na něm ze všech stran orestujte krevety. Hotové budou během asi jedné minuty a krásně změní barvu dorůžova.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

03.

Pak přidejte jemně nasekanou šalotku, na poloviny nakrájená cherry rajčátka, na plátky nakrájený česnek a vše zalijte bílým vínem a zamíchejte.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

04.

Poté přidejte sterilovaná rajčata, která nakrájejte buď předem, nebo je rozdělte na kousky až na pánvi.

05.

Omáčku dochuťte černým pepřem a solí, přidejte nasekanou listovou petržel a pár lístků bazalky a vše ještě jednou promíchejte. Omáčku pak nechte chvíli odstát, než se dovaří těstoviny a případně ji ještě trochu nařeďte kapkou bílého vína.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

06.

Nakonec na pánev přidejte uvařené špagety, přidejte kousek másla a vše promíchejte. Máslo se rozpustí a těstoviny krásně obalí. Můžete servírovat!

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Související témata:

Načítám