Článek
Postup
01.
Rohlíky nakrájejte na kostičky, cibuli nasekejte nahrubo a vše vložte do mísy. Pak přidejte na kousky pokrájené houby (čerstvé, nebo mražené) nebo 10 dkg sušených hub. Sušené ale musíte nejdřív spařit v horké vodě, aby jí sebe co nejvíc natáhly.
02.
Ke směsi přidejte prolisovaný česnek, vajíčka a postupně přidejte všechno koření – sůl, majoránku, pepř a drcený kmín.
03.
V troše mléka rozpusťte masox a přilijte jej ke směsi. Kostka do receptu ale není nezbytná, hubník bude skvělý i bez ní. V tom případě je ale potřeba pokrm více přisolit.
04.
Vše zalijte zbytkem mléka a důkladně promíchejte, aby směs držela pohromadě. Pekáček vymažte máslem a hubníkové těsto do něj rovnoměrně rozprostřete.
Zbytek másla nakrájejte na plátky a položte je na vršek hubníku.
05.
Nakonec hubník vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 30 minut, dokud nebude povrch krásně zlatavý. Skvělý je i zastudena!