Článek
Postup
01.
Hovězí líčka rozkrájejte na čtvrtky. Vzniknou tak čtverečky o velikosti asi 4 x 4 centimetry. Líčka osolte a opepřete.

Maso nakrájejte na malé kouskyFoto: Mona Martinů
02.
Na pánvi rozpusťte lžíci sádla a kousky masa na něm zprudka opečte ze všech stran. Hotové kousky rovnou odkládejte bokem do vyššího rendlíku.

Líčka zprudka orestujteFoto: Mona Martinů
03.
Když máte připravené všechno maso, slijte vypečenou šťávu se sádlem do rendlíku a přidejte i všechen zbytek nepoužitého sádla.

Maso přendejte do rendlíku a přilijte výpekFoto: Mona Martinů
04.
Do rendlíku dolijte tolik vína, aby byla všechna líčka úplně ponořena. Navrch přidejte ještě trochu tymiánu a maso dejte konfitovat: Rendlík vložte do trouby a při teplotě 100 stupňů jej tam nechte 4 hodiny, dokud maso úplně nezměkne.

Vše zalijte vínem a přidejte tymiánFoto: Mona Martinů
05.
Mrkev nakrájejte na tenká půlkolečka, celer na podobně velké tenké plátky a na pánvi orestujte.

Mrkev a celer nakrájejte a orestujteFoto: Mona Martinů
06.
Přidejte několik lžic výpeku, který vznikl po konfitování, přilijte trochu vína a chvilku duste. Výpeku by po vyndání rendlíku z trouby mělo být asi 300 ml – sádlo je rovněž z velké části tvořeno vodou a ta se během pečení jednoduše vypaří.

Přilijte trochu výpeku a vínaFoto: Mona Martinů
07.
Takto připravenou zeleninu přidejte do rendlíku k masu, přiveďte k varu a pár minut provařte. Pokud omáčka nemá lehce nakyslou chuť, klidně ji ještě dochuťte vínem.

Zeleninu přidejte k masu a krátce povařteFoto: Mona Martinů

Pak už jen servírujte...Foto: Mona Martinů