Článek
01.
Začněte u těsta. Vejce, tuk, cukr, mléko a med míchejte nad párou přibližně 5 až 10 minut, potom přidejte sodu a míchejte ještě 2 minuty. Odstavte, přidejte mouku a udělejte pevnější těsto, které rozdělte na 6 částí.
02.
Každou z částí vyválejte na tenký plát. Můžete tak učinit přímo na pečicím papíře nebo na pomoučněné pracovní ploše. Při vyvalování můžete pro snadnější zpracování těsta každou část krátce nahřát v mikrovlnce. Z těsta vykrojte kruhy (podle pečicí formy nebo mísy, průměr je zhruba 18 až 20 cm).

Foto: Eva Malúšová
03.
Pečte každou vyválenou část zvlášť na pečicím papíře při 180 stupních asi 3 a půl minuty. Ze zbylého odkrojeného těsta vyválejte sedmou placku, kterou upečte a po vychladnutí rozdrťte na povrch dortu.
04.
Pokračujte krémem - máslo, cukr a žloutek utřete metličkou do krému a vmíchejte slazené kondenzované mléko. Připravte si také zákys, ten vznikne smícháním dvou kelímků zakysané smetany a vanilkových cukrů.
05.
První placku potřete brusinkami (marmeládou nebo nakládanými), na ni rozetřete vrstvu zákysu. Můžete vše ještě pokapat brusinkovým kompotem.

Foto: Eva Malúšová
06.
Pak přiklopte druhou placku, na kterou rozetřete krém. Přiklopte třetí plackou. Postup střídavě opakujte. Nakonec povrch dortu potřete krémem a hustě posypte rozdrcenou (sedmou) plackou.
07.
Celý hotový dort zabalte do fólie a nechte alespoň 24 hodin v chladu, nejlépe 2 až 3 dny. Před podáváním můžete ozdobit šlehačkou, brusinkami a lístkem meduňky.