Článek
01.
Začněte u těsta. Vejce, tuk, cukr, mléko a med míchejte nad párou přibližně 5 až 10 minut, potom přidejte sodu a míchejte ještě 2 minuty. Odstavte, přidejte mouku a udělejte pevnější těsto, které rozdělte na 6 částí.
02.
Každou z částí vyválejte na tenký plát. Můžete tak učinit přímo na pečicím papíře nebo na pomoučněné pracovní ploše. Při vyvalování můžete pro snadnější zpracování těsta každou část krátce nahřát v mikrovlnce. Z těsta vykrojte kruhy (podle pečicí formy nebo mísy, průměr je zhruba 18 až 20 cm).
03.
Pečte každou vyválenou část zvlášť na pečicím papíře při 180 stupních asi 3 a půl minuty. Ze zbylého odkrojeného těsta vyválejte sedmou placku, kterou upečte a po vychladnutí rozdrťte na povrch dortu.
04.
Pokračujte krémem - máslo, cukr a žloutek utřete metličkou do krému a vmíchejte slazené kondenzované mléko. Připravte si také zákys, ten vznikne smícháním dvou kelímků zakysané smetany a vanilkových cukrů.
05.
První placku potřete brusinkami (marmeládou nebo nakládanými), na ni rozetřete vrstvu zákysu. Můžete vše ještě pokapat brusinkovým kompotem.
06.
Pak přiklopte druhou placku, na kterou rozetřete krém. Přiklopte třetí plackou. Postup střídavě opakujte. Nakonec povrch dortu potřete krémem a hustě posypte rozdrcenou (sedmou) plackou.
07.
Celý hotový dort zabalte do fólie a nechte alespoň 24 hodin v chladu, nejlépe 2 až 3 dny. Před podáváním můžete ozdobit šlehačkou, brusinkami a lístkem meduňky.