Hlavní obsah

Něco pro zahřátí: Jemná mrkvová polévka s kokosovým mlékem a koriandrem

Foto: autorky

V ještě chladných jarních dnech jistě oceníte hřejivou polévkuFoto: autorky

Zahřejte se skvělým mrkvovým krémem, který jsme ozvláštnili přidáním kari, kokosového mléka, zázvoru a koriandru. Tahle kombinace vám určitě zachutná.

Článek

Dochází vám inspirace na rychlá zimní jídla? Nám ještě ne :-). Máme pro vás tip v podobě dokonalé mrkvové polévky s kari, koriandrem, hřejivým zázvorem a kokosovým mlékem. Zkuste ji!

Krémová indická polévka s mrkví a kari

Pro 4 osoby budete potřebovat: 5 mrkví, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, malý kousek zázvoru, 2 lžičky indického kari, 1 plechovku kokosového mléka, 500 ml zeleninového vývaru, olivový olej, sůl, 100 g anglické slaniny, pár snítek čerstvého koriandru

Postup: V hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje a zpěňte na něm najemno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidejte nadrobno nakrájený česnek a zázvor. Pak přidejte 1–2 lžičky kari koření (podle toho, jak moc výrazně kořeněné jídlo máte rádi), a oloupanou a na kostky nakrájenou mrkev. Zalejte vývarem a jemně vařte asi 20 minut. Polévku nechte deset minut zchladnout a poté rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému. Pak polévku opět vraťte na sporák, osolte a přilejte kokosové mléko, ochutnejte a případně ještě dokořeňte. Pokud je příliš hustá, nařeďte ji trochou vývaru nebo vody.

Před podáváním do křupava opečte plátky anglické slaniny a opláchněte koriandr. Polévku ozdobte hrstí koriandrových lístků a plátky křupavé slaniny.

Máte rádi krémové polévky a nebojíte se experimentovat? Co takhle vyzkoušet úžasný pórkový krém s lososem, nebo třeba polévku z rajčat se sýrovou bagetkou?

Načítám