Článek
Když máte chuť na čokoládu, musíte to okamžitě řešit! Takové věci se zkrátka neodkládají Na tento dezert použijte tu nejkvalitnější, co seženete. A pokud je vám horká čokoláda přímo z trouby na zahřátí málo, vezměte si na pomoc ještě trochu chilli! Čili chilli a čokoláda si rozumějí!
Horké minipudinky
Na 4 až 6 porcí potřebujete: 130 g másla, 250 g kvalitní hořké čokolády, 4 žloutky, 6 bílků, 50 g třtinového cukru, špetku soli
Postup: Ve vodní lázni nechte rozpustit nalámanou čokoládu. Pak v ní rozpusťte máslo. Kousek másla si nechte stranou na vymazání mističek. V jiné misce ušlehejte žloutky s polovinou cukru. Do žloutkové směsi vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Ze zbylého cukru a bílků ušlehejte tuhý sníh, který opatrně vmíchejte do čokoládové směsi. Krém rozdělte do 4 až 6 máslem vymazaných formiček. Pečte je 8 až 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Ihned podávejte.
Tip: Dezert dotáhnete k dokonalosti, když ho dozdobíte horkými malinami.
Dezerty na zahřátí v lednových mrazech? Proč ne? S dýňovými lívanečky nebo těstovinovou rýží s jahodami to půjde samo. Nebo vsaďte na speciálně zimně vyladěné dezerty, jako jsou třeba rozmarýnové stromečky.
Připravujete doma horké dezerty? Jaký je váš nejoblíbenější?