Článek
Postup
01.
Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
02.
Do misky dejte 5 žloutků, přidejte cukr, kakao a pomalu promíchávejte se sněhem z bílků. Vznikne tekuté těsto.
03.
Plech vyložte alobalem a zlehka ho potřete rozpuštěným sádlem. Díky tomu se roláda stoprocentně nepřipeče, bude vláčná a půjde snadno rolovat.
04.
Na alobal pomazaný sádlem nalijte těsto, plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 8 až 10 minut.
05.
Mezitím si ušlehejte šlehačku se ztužovačem. Po upečení vezměte alobal i s upečeným těstem, potřete ho šlehačkou a srolujte.
06.
Hotovou roládu zabalte do alobalu a nechte alespoň dvě hodiny ztuhnout v ledničce. Kdo si potrpí na sladké, může před podáváním pocukrovat nebo vylepšit například horkými malinami.
Pokud máte radši světlé moučníky, upečte si kokosovou roládu s jemným krémem.