Hlavní obsah
3,4
(16)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Roláda, která chutná jako nebe? Taková, ve které je šlehačka!

25 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 5 ks vejce
  • 150 g cukru moučka
  • 2 lžíce kakaa
  • 180 ml smetany ke šlehání
  • 10 g ztužovače šlehačky
  • 1 kousek sádla
Článek

Postup

01.

Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

02.

Do misky dejte 5 žloutků, přidejte cukr, kakao a pomalu promíchávejte se sněhem z bílků. Vznikne tekuté těsto.

03.

Plech vyložte alobalem a zlehka ho potřete rozpuštěným sádlem. Díky tomu se roláda stoprocentně nepřipeče, bude vláčná a půjde snadno rolovat.

04.

Na alobal pomazaný sádlem nalijte těsto, plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 8 až 10 minut.

05.

Mezitím si ušlehejte šlehačku se ztužovačem. Po upečení vezměte alobal i s upečeným těstem, potřete ho šlehačkou a srolujte.

06.

Hotovou roládu zabalte do alobalu a nechte alespoň dvě hodiny ztuhnout v ledničce. Kdo si potrpí na sladké, může před podáváním pocukrovat nebo vylepšit například horkými malinami.

Pokud máte radši světlé moučníky, upečte si kokosovou roládu s jemným krémem.

Související témata:

Načítám