Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: alpro

Foto: alpro

Dali byste si něco sladkého, ale neradi pečete? Vyzkoušejte dnešní mandlovou kaši s mátou, která vám s přehledem nahradí i hlavní chod.

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 hrst mandlí
  • 1 ks citronu
  • 1 ks jablek
  • 1 lžíce medu
  • 2 snítky máty
  • 1 špetka skořice
  • 75 g ovesných vloček
  • 250 ml mandlového mléka
Článek

Postup

01.

Mandlové mléko nalijte do malého hrnce, přisypte ovesné vločky a přidejte špetku skořice. Nechte 3 minuty vařit a poté hrnec odstavte.

02.

Přimíchejte čerstvě nasekanou mátu a trochu medu. Jablko nakrájejte na kousky, pokapejte citronem a přidejte do kaše. Na závěr posypte nasekanými mandlemi.

Ze zbytku ovesných vloček si můžete upéct třeba rebarborovo-jahodové řezy.

Související témata:

Načítám