Článek
Postup
01.
Nejprve začněte těstem. Smíchejte změklou heru s ostatními ingrediencemi a vypracujte hladkou hmotu. Tu rozdělte na dvě poloviny a na každou z nich si připravte vymazaný, ideálně pečicím papírem vyložený plech. Těsto není tekuté, takže se nebojte zapojit ruce nebo malý váleček tak, aby vám hmota pokryla celý plech. Připravené plechy dejte stranou a připravte oříškovou hmotu.
02.
Lískové nebo vlašské ořechy nasekejte. V hlubší pánvi rozehřejte máslo, smíchejte s medem a cukrem a nechte lehce zkaramelizovat. Až to kvůli úžasné medové vůni nebudete moct vydržet, přisypte ořechy, nechte pouze lehce obalit a ořechovou směs rozprostřete na jeden z plechů s připraveným těstem. Vše upečte ve vyhřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 10 minut. Základ bez ořechů bude později vespod, na něj přijde krém a na krém druhá placka s ořechy.
03.
A jak si poradit s krémem? V menším hrnci nechte ohřát mléko, zahustěte ho hladkou moukou a solamylem, krátce povařte a stáhněte z plotny. Vychladlou kaši vyšlehejte s cukrem, máslem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Krém naneste na vychladlou placku a Nebe v hubě nechte minimálně přes noc uležet v chladu. Čím déle počkáte, tím více si pochutnáte.
Milujete ořechy jako my? V tom případě si musíte také upéct ořechové řezy na plech.