Hlavní obsah
3,0
(116)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Dejte šanci rebarboře. Máme pro vás zdravý dezert, který poslouží i jako lehká svačinka. Tak neváhejte a pusťte se do smetanového dezertu s rebarborou!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 3 lžíce mandlových lupínků
  • 1 hrst čerstvého ovoce
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 řapíky rebarbory
  • 300 ml zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Dezert je nepečený, ale prvním krokem je upéct rebarboru. Tu očistěte, nakrájejte na malé kousky, posypejte třtinovým cukrem (tady vážně nedávejte bílý cukr) a dejte asi na 15–20 minut péct doměkka do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia.

02.

Smetanu nebo bílý jogurt rozmíchejte dohladka.

03.

Ovesné vločky nasekejte nahrubo a dejte je na suchou pánev. Přidejte v pěsti podrcené mandlové lupínky a vše nechte krátce opéct dozlatova, aby to křupalo.

04.

Pak jednotlivé vrstvy (smetana, rebarbora, vločky s mandlemi) vrstvěte podle chuti do skleniček a na závěr je ozdobte čerstvým ovocem.

Hledáte další recepty z této rostliny? Zkuste sněhové košíčky s rebarborou.

Související témata:

Načítám