Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Je čas se předvést!Foto: Jakub Jurdič

Staví se u vás známí o svátcích „jen tak“ na kafe? Přichystejte pro ně něco extra! Perníkovou chaloupku na hrneček. Jak na ni? Nafotili jsme pro vás návod krok po kroku!

1 hod., 30 min.
Příprava
7 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 plechů
  • 650 g hladké mouky
  • 250 g cukru moučka
  • 1 sáček kypřicího prášku do perníku
  • 12 lžic sádla
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce medu
  • 1/8 lžičky jedlé sody
  • 4 ks vejce
Na potření
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Hladkou mouku, cukr moučka, kakao, sodu a prášek do perníku smíchejte v misce. Pak přidejte med, celá vajíčka a sádlo a vypracujte jednotné tmavě hnědé těsto. Propracujte ho opravdu důkladně, aby se sádlo rovnoměrně rozprostřelo.

02.

Na jemně pomoučněném válu vyválejte asi 4 mm vysokou placku a vykrajujte z ní vždy po dvou kusech čelní stranu, bok a střechu domečku.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Pečte na 180 °C po dobu 7 minut a hotové potřete rozkvedlaným vajíčkem. Jsou hned měkké a vydrží až do Vánoc.

04.

Upečené části slepte polevou a nechte zaschnout.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

05.

Chaloupky polevou dozdobte.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Související témata:

Načítám