Hlavní obsah
3,4
(18)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Nakládaný hermelín v elegantním hávu? Naplňte ho směsí ořechů, tymiánu a česneku! Takhle připravený sýr je skvělý k pivu, jako hodně řízný vyprošťovák i vítaný jedlý dárek.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 kusy
  • 4 ks sýru hermelínového typu
  • 1 ks červené cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 200 ml slunečnicového oleje
Článek

Postup

01.

Sýry prokrojte, jednu malou cibuli nakrájejte na plátky a česnek prolisujte a smíchejte s tymiánem, solí, pepřem, lžící oleje a nasekanými ořechy. 

02.

Hmotu rozdělte do hermelínů, do každého přidejte plátek cibule a spolu se zbylou cibulí upěchujte do skleniček nebo jedné velké sklenice a zalejte olejem. Nechte odležet 3-5 dnů při pokojové teplotě a poté přemístěte do lednice. Pokud sýry chystáte jako jedlý dárek, nechte je v lednici raději celou dobu.

Foto: Eva Malúšová

Zkuste tuhle hospodskou klasiku tentokrát jako „osobáčka" s ořechy, tymiánem a červenou cibulíFoto: Eva Malúšová

Na Nový rok naložený hermelín možná poslouží i jako pikantní vyprošťovák, co myslíte?

Načítám