Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Kdo chce být vždy dobře naložen, měl by mít po ruce také něco dobrého k snědku. A sýr s modrou plísní a ořechy v tomto ohledu ještě nikdy nezklamal!

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks dvouplísňového sýru
  • 4 stroužky česneku
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1/2 lžičky bílého mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1,5 lžíce čerstvého tymiánu
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 1 ks cibule
  • 4 ks feferonek
Článek

Postup

01.

Sýry podélně rozpulte a naplňte pastou z prolisovaného česneku, nadrobno nasekaných ořechů, bílého pepře, soli, lžíce tymiánu a lžíce olivového oleje. Přiklopte (ještě můžete rozpůlit napůl) a skládejte do uzavíratelné sklenice. Sýry prokládejte kolečky cibule, feferonkami a snítkami čerstvého tymiánu.

02.

Zalejte olejem, podložte miskou, kdyby olej unikal, a nechte alespoň 3 dny zrát při pokojové teplotě. Pak už můžete začít s ochutnáváním nebo přemístit do lednice, kde vám sýry vydrží asi týden (tedy v případě, že je schováte za něco méně lákavého).

Co takhle zkusit také nakládaný balkánský sýr s citronovou kůrou a bylinkami? 

Související témata:

Načítám