Článek
Postup
01.
Sýry buď namíchejte nebo použijte jen jeden druh. Aromatická bude tato dobrota tak jako tak! Pak se rozhodněte, jestli vše naložíte do lehčího piva nebo raději použijete slunečnicový olej.
02.
Kolečka tvarůžků rozpůlte, romadury pokrájejte na plátky, cibuli na kolečka a česnek na plátky. Sýry promíchejte s oběma paprikami, pepřem a novým kořením. To je nejlepší rozdrtit v hmoždíři, protože pak nemusíte kuličky lovit ze změklého sýra.
03.
Nyní už jen vše střídavě navrstvěte do velké sklenice, sem tam proložte bobkovým listem a chilli papričkou a zalijte pivem nebo olejem. Neplňte až po okraj, obsah sklenice dost nabude. Proto ji raději ještě podložte miskou.
04.
Nechte při pokojové teplotě alespoň 2 až 3 dny zrát, poté přemístěte do lednice a spotřebujte do 2 týdnů.
Tip
Vyzkoušejte i naložená vejce nebo nakládané tofu jako hermelín.
Milujete aromatické sýry? Zkuste i sýrový tatarák nebo hermelínovou pomazánku Obatzda.