Hlavní obsah
3,4
(388)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Česnekem provoněný bůček na čerstvém chlebu s hořčicí a cibulí sice nezní zrovna jako strava pro princezny, ale divili byste se, jak rychle mizí i na čistě dámských dýcháncích!

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 kus
Maso a vaření
  • 1 kg bůčku
  • 2 lžičky soli
  • 5 listů bobkového listu
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžička celého černého pepře
Marináda
  • 10 stroužků česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
Článek

Postup

01.

Maso rozkrojte napůl, aby se lépe vešlo do hrnce. Přidejte sůl, oloupaný a nožem rozmáčknutý česnek, bobkový list, pepř a tolik vody, aby bylo maso ponořené. Vařte asi hodinu doměkka, čas od času otočte.

02.

Mezitím si připravte marinádu: prolisovaný česnek smíchejte s oběma paprikami, pořádnou dávkou čerstvě mletého pepře, malou lžičkou soli, špetkou kmínu a worcesterem. Podle potřeby zřeďte trochou vody z masa.

03.

Ještě teplé maso potřete směsí ze všech stran a zabalte do alobalu. Nemusíte se bát, bůček se rozhodně nezkazí, ale pokud se vám balení horkého masa nelíbí, počkejte, až vychladne.

04.

Uzavřete do krabice s dobrým víkem (marináda je opravdu aromatická a připomínala by se vám při každém otevření lednice) a nechte v chladu alespoň pět dnů odležet.

05.

Poté krájejte na tenké plátky a podávejte na kváskovém chlebu potřeném hořčicí a obloženém nakládanými okurkami, červenou cibulí nebo třeba křenem. Samozřejmé je dobře vychlazené pivo...

Tip

Koření upravte podle sebe: pro pikantnější chuť přidejte chilli nebo maso ochuťte kari kořením a sójovou omáčkou místo soli.

Jestli máte rádi podobné poctivé chuťovky, nezapomeňte ani na domácí utopence, naložené sýry a játrovou paštiku!

Související témata:

Načítám