Článek
Postup
01.
Maso rozkrojte napůl, aby se lépe vešlo do hrnce. Přidejte sůl, oloupaný a nožem rozmáčknutý česnek, bobkový list, pepř a tolik vody, aby bylo maso ponořené. Vařte asi hodinu doměkka, čas od času otočte.
02.
Mezitím si připravte marinádu: prolisovaný česnek smíchejte s oběma paprikami, pořádnou dávkou čerstvě mletého pepře, malou lžičkou soli, špetkou kmínu a worcesterem. Podle potřeby zřeďte trochou vody z masa.
03.
Ještě teplé maso potřete směsí ze všech stran a zabalte do alobalu. Nemusíte se bát, bůček se rozhodně nezkazí, ale pokud se vám balení horkého masa nelíbí, počkejte, až vychladne.
04.
Uzavřete do krabice s dobrým víkem (marináda je opravdu aromatická a připomínala by se vám při každém otevření lednice) a nechte v chladu alespoň pět dnů odležet.
05.
Poté krájejte na tenké plátky a podávejte na kváskovém chlebu potřeném hořčicí a obloženém nakládanými okurkami, červenou cibulí nebo třeba křenem. Samozřejmé je dobře vychlazené pivo...
Tip
Koření upravte podle sebe: pro pikantnější chuť přidejte chilli nebo maso ochuťte kari kořením a sójovou omáčkou místo soli.
Jestli máte rádi podobné poctivé chuťovky, nezapomeňte ani na domácí utopence, naložené sýry a játrovou paštiku!